BTK Twitter’ın terör örgütünü öven içeriklerini çıkarmadığı için 150 bin TL para cezası kesti. Öylesine… Durduk yerde…
Twitter da şimdi karşı dava açmış. Böyle ceza mı kesilir diyor. Yapılan işin anlamsızlığını dile getiriyor.
Şimdi ne olacak? Twitter’a kesilen cezanın 30 gün bekleme süresi doldu. Twitter bu parayı ödemezse ki ödemeyecekmiş gibi duruyor, devlet bu sefer kapatacak onları. Hatta diyecek ki bak bize cezamızı ödemedikleri için kapatıyoruz. Dünyaya da sansürden değil devlete olan yükümlülüklerini yerine getirmediği için kapattık diyecekler.
Elbette dünya bunu yemeyecek. Ama bizde körü körüne takım tutar gibi parti tutanlar inanacak ve Twitter’a atarlanacak. Ülkede bu sosyal medya organının kapatılması için ortak fikir birliği yaratılmış sayılacak.
“Burada para kazanırken iyi” diyor Binali Yıldırım… Aslında onlar burada para kazanmıyor bizim global olarak olan biteni görmemizi, sesimizi dünyaya duyurmamızı sağlıyorlar. Bunu yaparken reklam alıyor olmaları batıyor bizim hükümete. Hep de battı.
Adamlar bizim yasaları takmıyor çünkü bizim yasalar evrensel değil. Terör tanımı, terörü övme tanımı, buna gtirilen cezaların mantığı… Biz kendi küçük dünyamızda bağırıyor çağırıyor atarlanıyor, ondan sonra da niye bizi kimse dinlemiyor diye üzülüyoruz.
Ben devletimi biraz tanıyorsam yakında kapanır Twitter. Olan yine bize olur.
Adını ne koyarsanız koyun düpedüz sansür bu…