İnternet konusunda çirkin adımlar atılıyor ama neler oluyor konusunda ağzı olan bir şeyler söylüyor, gazeteciler umutsuzca  sağa sola danışıp haber toplamaya çalışıyor. Ben sizler için internete girenleri 10 maddede özetlemeye çalıştım. İncelemekte fayda var:

  1. Bir içeriğin adli makamlara şikayet edilmesi zorunluluğu ortadan kaldırıldı.
  2. Bir içeriği yayından silmek için mahkeme kararı gerekliliği ortadan kaldırıldı
  3. Artık TİB gibi resmi makamlar içerik kaldırmak için uğraşmayacak. Birliğe söyleyecekler, bitecek
  4. Eğer birlik istenmeyen içeriği kaldırmazsa gelsin 100 bin TL’ye varan cezalar
  5. İçeriğin kaldırılması için içeriği kaldıracak olanlara bir sebep belirtmek zorunda değiller
  6. İçerikler kaynağından kaldırılana kadar siteler yasaklı olsun deniyor. Ama içeriğin kaldırılmasını takip etmek servis sağlayıcıya düşüyor. Yasaklı sayfaya ulaşabilmek için antin kuntin yollar bulmak servis sağlayıcıya düşüyor
  7. TİB yanlışlıkla şu sayfa kalırılsın derse ve o sayfada aslında suç unsuru yoksa ve o site bu yüzden zarar görürse dava açsa bile bir şey olmuyor. Çünkü TİB çalışanları milletvekilleri gibi dokunulmazlıkları var.
  8. Piyasadan gerekli insanlar TİB’e çalışmak için alınabiliyor ve onlara normal maaşların 20 katı ücret ödenebiliyor. Bu da buranın istendiği zaman yemlik olarak kullandırılabileceği anlamına geliyor.
  9. TİB bir siteyi kapatırsa bunun için bir sebep sunmak zorunda değil. Sitenin sahibi açtırmak için kendini paralayacak. TİB kendi içinde kapatacak ama site sahibi suçsuz olduğunu mahkemede ispatla yükümlü
  10. Hukukun temel kavramlarından masumiyet karinesi bu sayede ayaklar altına alınıyor.