Cepten kaza tespit tutanağı 15 bin TL kazandı

Avea’nın Ar-Ge Merkezi bünyesindeki İnovasyon Merkezi’nin düzenlediği ve mobil uygulamalar üzerine yaratıcı fikirleri olan herkese bu fikirlerini hayata geçirme fırsatı sunan “Avea Mobil Uygulamalar Yarışıyor” projesi, gerçekleştirilen final organizasyonu ile sona erdi.

Akademisyenlerden yazılımcılara, girişimcilerden öğrencilere kadar farklı gruplardan mobil uygulama konusunda fikrine güvenenlerin katıldığı ve Türkiye çapında toplam 87 kişinin 32 uygulama ve 55 proje önerisiyle yarıştığı organizasyonun finalinde 10 proje yarıştı.

Projeler; Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz, Google Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölge Pazarlama Müdürü Mustafa İçil, Microsoft Türkiye Yazılım Geliştirme Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İpek Tunca ve Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Polat’tan oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda; Haluk Koca “Kaza Tespit Tutanağı” uygulamasıyla birinci olurken, Barış Yurtçu “Servisim Gelmiş uygulamasıyla ikinci, Burak Sungur ise “Orada Kimse var mı?” uygulamasıyla üçüncü oldu. Akıllı arayüz uygulaması Bilmo ekibi üyeleri Başarı Kubuzcu ve Faruk Toptaş’ın oldu.

Yarışma sonundea birinci olan uygulamanın sahibi 15.000TL para ödülü, ikinci olan uygulamanın sahibi iPad, üçüncü ise BlackBerry Tourch kazandı. Ayrıca ilk 10’a giren tüm finalistler Avea İnovasyon Eğitimi almaya hak kazandılar.

Avea Ar-Ge Merkezi’nde gerçekleştirilen “Avea Mobil Uygulamalar Yarışıyor” projenin finalinde bir konuşma yapan Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin; “Ar-Ge Merkezimizi açarken girişimcilere, KOBİ’lere, kurumsal müşterilerimize kendi fikirlerini ürüne dönüştürebilecekleri teknoloji ortamı sağlayacağımız sözünü vermiştik. İşte Avea Ar-Ge Merkezi bünyesindeki İnovasyon Merkezimizin düzenlediği ‘Avea Mobil Uygulamalar Yarışıyor’ projemiz de bu sözümün arkasında durarak geliştirdiğimiz bir proje oldu. Projemiz ile mobil uygulamalar konusunda yaratıcı fikirleri olan herkese fikirlerinin önünü açacak bir ortam oluşturduk. Yarışma sürecinde isteyen katılımcılara Avea Ar-Ge Merkezi’nde, uygulamaları konusunda çalışma imkânı sunduk. Yarışmacıların hiç bir programlama dili bilmeden mobil uygulama geliştirebilecekleri SmartFace platformu yarışmacılara sağladık. Yarışma süresince bu platformun eğitimlerini de düzenledik. Ayrıca katılımcılara yönelik, workshoplar, seminerler, webinar ve potcast’ler düzenleyerek, kendilerine fikirleri için yeni ufuklar açtık. Önümüzdeki dönemde de Avea Ar-Ge ve Kuluçka Merkezlerimiz kapsamında farklı başlıklar altında bu tarz yarışmalara devam edeceğiz” dedi.