Konuşma trafiği; maç öncesine denk gelen 19.00-20.00, maç arası ve maç sonrası 1 saat içinde yoğunlaşırken, SMS trafiğinin ise özellikle goller sonrasında yoğunlaştığı görüldü. Alınan istatistiklere göre; Avealılar, 17.00-22.00 saatleri arasında Türkiye genelinde 35,5 milyon SMS gönderimi gerçekleştirdi.
MMS sayısında da diğer verilerde olduğu gibi artış yaşanan derbi gününde; Avea aboneleri Türkiye genelinde; yüzde 41’i (35 bin adet) saat 17.00-22.00 arasında olmak üzere; yaklaşık 85 bin MMS ile maç heyecanını sevdikleriyle paylaştılar.
90 dakikanın sonunda, bitiş düdüğünün çalmasıyla birlikte yeşil sahadaki derbi bitmiş olsa da Avealıların derbi aşkı ve heyecanı gün sonuna kadar yoğun bir şekilde devam etti.