
Nhleko, Turkcell’in iddialarını temelsiz olduğunu nitelerken haketmedikleri paralar kazanmaya yönelik atılmış adımlar olarak tanımladı. 2011 Mart ayında görevden ayrılan eski CEO, görevi sırasında herhangi bir rüşvet olayının yaşanmadığını, buna izin verilmediğini belirtirken ne İran, ne Güney Afrika ne de MTN bünyesinde kimsenin haketmediği bir kazanç elde etmediğini dile getirdi.
Şirketin Uluslararası İlişkiler ve İşbirlikleri bölümü yetkilisi Clayson Monyela, Güney Afrika Dışişleri’nin herhangi bir çıkar grubu tarafından etkilenemeyecek bağımsız bir yapıda olduğunu, ülkenin genel politikalarıyla yönetildiğini vurguladı.
Bu arada MTN ayrıca bir açıklama yaparak şirketinin kapılarının herkese açık olduğunu, şirketleri bünyesinde başında Birleşik Krallık Yüksek Mahkemesi’nden Yargıç Lord Leonard Hoffman’ın bulunduğu bir komite kurduklarını belirtti.
Bu arada hisselerde yaşanan geçen haftaki düşüş devam ediyor. Bugün yüzde 3 seviyesinde bir düşüş daha yaşandı.