Bilindiği gibi PayPal, şifre hırsızlığı ve dolandırıcılığını engellemek ve kullanıcıların güvenliğini sağlamak için sık sık sektörün diğer temsilcileri ile iş birliği yapıyor.
Kullanıcıları internette şifre hırsızlığı saldırılarına karşı daha iyi koruma çabası doğrultusunda PayPal, DMARC.org “The Domain-based Message Authentication Reporting and Conformance ” organizasyonuna başkanlık yapmaya başladı. DMARC.org PayPal müşterileri için şifre hırsızlığına karşı üst seviye koruma sağlıyor.
PayPal ve eBay Google Gmail ve Facebook Mesaj servisi ile birlikte DMARC tarafından önerilen standartları uyguluyor. Böylece posta kutusuna düşen şifre hırsızlığı amaçlı PayPal ve eBay e-postalarını otomatik olarak tespit edip engellemek mümkün oluyor. Google, Facebook ve diğer DMARC.org üyeleri bu yeni Internet teknolojisi standardı ile online güvenliğini sağlamak için bir adım daha atmış oldu.
DMARC gibi açık Internet standartlarının güzel bir tarafı da herhangi bir e-posta servis sağlayıcısının bu “anti-phising” korumasını kolayca ve ücretsiz olarak uygulayabilmesi. “Anti-phising” koruması ile PayPal ve eBay’den gönderildiği iddia edilen ancak aslında oradan gelmemiş olan e-postalarda dikkate değer bir azalma olacak.