kullanıcılarının 7 senedir alıştığı kaliteli ve güvenli hizmet anlayışını, yeni ismi ile hizmet vermeye başlayan www.bombastik.com’a da taşıyacak.
Bilindiği gibi grup satın alma siteleri son yıllarda Google dahil birçok dünya devinin ilgisini çekti. Türkiye’de de bu iş dünya trendlerini takiben son derece hızlı ilerledi. Birçok satın alma şirketi kuruldu, Türkiye’nin Beymen ve Vakko gibi pazar devleri bizat bu işin içine girmek için adımlar attılar.

Bilyoner.com’un konuyla ilgili attığı adımlar çok başarılı. Zira Türkiye’de internette para harcayan kitlenin neredeyse tamamını kucaklamış durumda olan bir şirketten bahsediyoruz. Nasıl ne zaman ve hangi şartlarda para harcandığını iyi sezinleyen bu şirket, karını maksimize etmek için dışarıdaki şirketlerle çalışmak yerine kendi yolunu çizmeyi seçiyor. Çünkü zaten grup satın alma işinin en önemli ihtiyacı olan para harcayacak kitle geri dönülmez bir biçimde kendi bünyesinde bulunuyor. Bunu dışarıyla paylaşmak her halükarda gelirini küçültmek anlamına gelecekti.
Bunun yanında grupca.com ismini bombastik.com yapma stratejisi de dikkate alınmalı: Bilyoner.com bu sayede hem herkesin gittiği “ismimizin içinde bir grup kelimesi olsun ne olur ne olmaz” korkusunu yeniyor hem de internet üstündeki bilgi birikimini “ben farklı olabilirim” mottosuyla herkesin önüne koyuyor.
Yine bu yazıda verdiğimiz Vakko ve Beymen gibi markaların yaratmaya çalıştığı grup satınalmalar, Türkiye’nin eski ekonomisinin birer yan ürünü. “Çevrende gördüğün, tutan bir şeyin aynını kendi gücünle baştan yaratmaya çalış” bakış açısı bu. Bu yanlış. Çünkü bu durumda özgün olmuyorsunuz, yeniden Amerika keşfetmeye çalışıyorsunuz. Bilyoner.com sektörün içinden bilgi birikimini satın almış oldu grupca.com ile… Türkiye, aşağıdan yukarı gitme fırsatı yakalamak için çalışan bu küçük şirketlerin çabaları ve onlara destek veren Bilyoner.com gibi şirketlerle büyüyecek.