Haber şöyle başlıyor: Twitter kullanıcısı olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sosyal medyanın çok güçlü olduğunu, ancak bu alanda bir elenmeye ihtiyaç bulunduğunu söyledi.
Çünkü bizim gibi düşünmeyen kimse bizden değildir. Bizim ne düşüneceğini söylediğimiz ve ikna ettiğimiz insanlar ancak bizden olabilir demek istiyor.
Ülkenin tüm gazetelerinin yararlandığı Anadolu Ajansı muhabiriyle konuşuyor. TRT’yi kızdırdığı için haberleri devletin televizyonunda kullanılmayan devletin ajansının muhabiriyle…
Arınç, sosyal medya ile ilgili görüşlerini anlatırken, sosyal medyanın çok güçlü olduğunu, dünyada bundan vazgeçmenin mümkün olmadığını ifade etti.
Tam güzel bir şey söyledi galiba derken esas bomba geliyor ve sosyal medyanın olumlu yanlarının yanı sıra bazı sorunları da bulunduğuna işaret ediyor:
“Sizin çok iyi niyetlerle yaptığınız paylaşma, birbirini tanımak ve birbirinizle ilişki kurmak, iletişim kurmak, bazen suistimal ediliyor. O kadar çirkin yorumlar, o kadar çirkin cümleler, bu kadar sorumsuzca kullanılan bir sosyal medyanın içindeyiz ki faydası, zararını neredeyse alıp götürecek, eşitleyecek noktadayız. Ama ne yazık ki bu bir gerçek. Binlerce insan Facebook ve Twitter´da kendisiyle arkadaşlık kurmak isteyenlerle bir iletişim imkanı sağlamışken, birileri bundan istifade ederek çirkin düşünceler, yanlış ifadelerle burayı kirletiyor. Genel hükümlere göre, bunların takibi mümkün. Sanıyorum daha da ilerledikçe bu iş bir noktada iyiye yönelmiş olacak. Çirkinlikleri yapanlar bundan vazgeçecekler veya vazgeçmeye mecbur kalacaklar veya elenecekler. Bunun için alınabilecek teknolojik bir takım imkanlar varsa, -ki ben bunu çok fazla bilmiyorum- bundan da yararlanmak gerekir. Ama bir elenme olacak, bir seleksiyona ihtiyaç var.”
İlk açıklamalardan akıllara gelenler şunlar:
- Fikirlerin bazıları çirkindir… Mesela bizim kafamızdan geçen fikirler çirkindir
- Sosyal medyanın en önemli faydası arkadaşlık gibi görünüyor. Yani fikir paylaşımından çok yeni ve güzel düşünen insanlar tanımış olmak önemli
- Çirkin düşünen veya bir başka deyişle bizim gibi düşünmeyen insanları takip ediyoruz onlar kendilerini sahipsiz zannetmesin.
- Her an sosyal medyaya müdahaleye hazırız. Bilginiz olsun konuşkan gençler.
- Sizi seleksiyona sokacağız gençler. Elenenler elbette olacak…
Facebook´a girmediğini, ancak Twitter´da bulunduğunu hatırlatan Arınç, “Facebook bambaşka bir dünya… Twitter´da takipçilerimin sayısı 70 bini buldu. Her gün Twitter için İnternetin başına geçip tazeleme imkanım olmuyor, bazen danışmanlarımla bu işi yapıyorum. Ama çok faydalı olduğunu, iletişim kurma noktasında mükemmel bir araç olduğunu gözlemledim. Twitter´dan herkesin istifade etmesi lazım” dedi.