Şimdiye kadar birçok farklı iletişim şekli gördüm ama böylesine ilk defa rastlıyorum. Teknokask şirketi yine bir yatırımcının kıçına bastık tekmeyi tadında bir basın bülteni hazırlamış. Bunun ne kadar övünülecek bir şey olduğunu sizin değerlendirmelerinize bırakıyorum. İşte basın bülteni:
Teknokask firması, İngiliz yatırım bankası Barclays’tan sonra 2 satın alma teklifini daha reddetti. Bir Dubai merkezli fonun, bir de Türkiye menşeili olan holdingin teklifini reddeden Teknokask’ın Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, ülkede teknoloji pazarının büyümesiyle satış sonrası hizmet veren firmalarına olan ilginin arttığını belirtti.
Yaklaşık 1 yıl önce Teknokask’ın tamamını satın almak için İngiliz yatırım bankası Barclays’ın 50 Milyon Dolarlık teklif verdiğini hatırlatan Gülgeç, gelen son 2 teklifin de firmalarının tamamının satışı üzerine olmasından dolayı reddettiklerini söyledi.
Türkiye’deki teknolojik cihazlara ayrılan bütçenin ve satın alınan cihaz sayısının her geçen yıl artmasının pazarlarını oldukça büyüttüğünü belirten Tayfun Gülgeç, Teknokask’ın tamamını satmayı düşünmediğinin altını çizdi.
Türkiye’deki teknoloji pazarını satılan cihaz sayıları ile ifade eden Gülgeç, “Yılda 11,5 milyon cep telefonu, 3 milyon notebook, 2 milyona yakın tablet PC ve yüzbinlerce TV satılıyor. Biz şirketi tamamen satmak yerine stratejik bir ortakla pazar payımızı daha da büyütmek istiyoruz.’’ dedi.
Pazar ile ilgili yapılan son araştırmalardan örnekler veren Gülgeç, “Araştırma şirketi GFK’nın verilerine göre Türkiye’de yalnızca akıllı telefon satışlarında bile %88’lik bir artış var. Bu büyüme, dünyadaki bütün ülkelerin oranlarının üzerinde. Böylesine güçlü bir pazar varken birçok elektronik cihazın da hizmet alanımıza girmesi firmamız için büyük bir güç unsuru oluşturuyor.” açıklamalarında bulundu.
Türkiye’de satılan teknolojik cihazların %30’luk dilimine hizmet vermeleri halinde yıllık 150-200 Milyon Euro’luk bir cironun yakalanabileceğini belirten Gülgeç, yerli ya da yabancı firmaların tekliflerine açık olduklarını ancak Teknokask’ın en fazla %35’ini satmayı düşündüklerini belirtti. Gülgeç bu hisse oranının satılması durumunda ise bu gelirin %30’luk payını tanıtım ve altyapıya ayıracaklarını söyledi.