Renault-Nissan İttifakı, 2020 yılına kadar Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Japonya ve Çin’de otonom sürüş özelliklerine sahip otomobil modellerini lanse edeceğini açıkladı. Bu araçlar, kitlesel pazarlara yönelik temel modellerde ulaşılabilir bir fiyat politikasıyla sunulacak. İttifak buna ek olarak, insanların iş, eğlence ve sosyal ağlara her an bağlı kalmalarını sağlayacak yeni uygulamalar da tanıtacak.
2016 senesinde “Tek Şerit Kontrolü” özelliğine sahip araçlar piyasaya sürülecek. Söz konusu özellik sayesinde otomobiller dur-kalk trafik de dahil olmak üzere yoğun otoyollarda otonom teknolojiyle yol alabilecek. Renault-Nissan İttifakı 2018 yılında sürüş esnasında tehlikeleri kendi kendine algılayıp değerlendirebilecek ve şerit değiştirme kabiliyetine de sahip olan “çoklu şerit kontrolü” teknolojisine sahip araçlar lanse edecek. 2020 yılında ise şehir içi kavşaklarda ve yoğun şehir içi trafiğinde sürücü müdahalesi olmaksızın kendi kendini yönlendiren “Kavşak Otonomisi” teknolojisinin lansmanı yapılacak.
2016 yılının ilerleyen dönemlerinde otomobil ile uzaktan iletişime geçme imkanı tanıyan mobil cihazlara yönelik yeni bir otomotiv uygulamasını lanse edecek olan ittifak, önümüzdeki yıl ise ilk “İttifak Multimedya Sistemi”ni tanıtacak. Bu sayede yepyeni multimedya ve navigasyon özelikleri ile birlikte gelişmiş akıllı telefon entegrasyonu ve kablosuz harita güncellemeleri mümkün olacak. 2018 yılında devreye alınacak yeni platformla bireysel ve ticari müşterilere yönelik yeni Sanal Kişisel Asistan özelliği sunulacak. İttifakın sunmuş olduğu bütün otonom sürüş teknolojileri sürücünün tercihine bağlı olarak kullanılabilecek.
2014 senesinde Renault-Nissan İttifakı, her iki şirketin mühendislik departmanlarını bir araya getirdi. Renault ve Nissan mühendislerinin birlikte çalışarak geliştirdiği teknoloji, her iki marka tarafından tüm ürünlerde kullanılacak ve müşterilerin kullanımına sunulacak. İttifak mühendislerinin donanım ve yazılım uygulamaları da dahil olmak üzere geliştirdiği “Teknoloji Kiti”nden, Renault, Nissan, Infiniti ve diğer İttifak markalarının ekipleri kendi ürünleri için ihtiyaçları olan teknolojiyi ve ekipmanı seçebilecekler.
Dünyada her 10 otomobilden bir tanesini satan dünyanın en büyük dördüncü otomobil grubu Renault&Nissan İttifakı, yaklaşık 5 milyar dolarlık bir Ar&Ge bütçesine sahip. Grubun, Japonya, Fransa, Michigan ve California araştırma merkezlerinin yanı sıra Hindistan, Brezilya, Romanya, Türkiye ve Çin’de de büyük mühendislik merkezleri bulunuyor.