Ekonomiye İstanbul Ekolü

Cuneyt_Dirican_1Danışmanlık, koçluk, eğitim gibi bilgiye dayalı hizmetler özellikle son zamanlardaki volatil piyasalarda, profesyonellerin ve patronların en çok ihtiyaç duyduğu “öngörülebilirlik ve sürdürülebilirlik” kelimelerini olumlu yönde destekleyecek başlıklar. Bu doğrultuda, digital ortamlarda webinar gibi kurumsal eğitim ve KOBİ Koçluğu hizmetleri sunan Ecole İstanbul Profesyonel Bilgi Hizmetleri kurucusu Yard.Doç. Dr. Dirican’la kurumsal eğitimler, danışmanlık ve iş koçluğu sektörü hakkında işletmelerin ihtiyaçlarını ve kendilerinin çözümlerini görüştük.

Soru : Kendinizi bize tanıtabilir misiniz?

Cüneyt Dirican: Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nde Bankacılık ve Finans doktorası ve Sermaye Piyasası ve Borsa master derecelerini aldım. 1990 yılında Saint Joseph Fransız Lisesi’nden ve 1994’de Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldum. Bir çok finansal kurumda çeşitli yönetsel kademelerde bulunduktan sonra 2009 yılında danışmanlık hayatına Peppers & Rogers Group Yönetim Danışmanlığı firmasında yönetici danışman olarak başladım, Innova Bilişim Çözümleri’nde stratejik iş geliştirme yönetim danışmanı olarak devam ettim. Eğitim hayatına yine eşzamanlı 2009 yılında başladım. Halen Arel Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent olarak, ayrıca çeşitli kurumlarda ve sektörel birliklerde (TBB, TSEV, İTKİB, vb.) dersler vermeye ve kurumsal gelişim alanlarında danışmanlık ve koçluğa devam ediyorum.

Soru : Şu anda www.ecoleistanbul.com ne gibi hizmetler veriyor?

Cüneyt Dirican: Hizmetlerimizi “Profesyonel Bilgi Hizmetleri” başlığı altında kategorilere ayırdık. Yönetim danışmanlığı, kurumsal eğitimler, iş ve KOBİ Koçluğu ana faaliyet başlıklarımız. Bunun yanı sıra, online seminerler yani webinarlar düzenlemek, talebe göre özel ülke, sektör, ürün raporları hazırlamak, yurtdışı pazar araştırması yapmak, profesyonel iş rehberliği, iş tercümanlığı gibi yan hizmet dallarımız mevcut. Profesyoneller, kurum çalışanları fiziki ortamlardaki eğitimlerin daha heyecanlı, eğlenceli ve katılımcı olmasını bekliyor. Fakat, zaman ve hedef baskısının dışında olumsuz eğitim ve eğitmen deneyimleri bir çok kurumu ve katılımcıyı daha odaklı, kısa, uçtan uca bilgiyi hap şeklinde alabileceği bir arayışa yönlendiriyor.

İşte bu arayışları, karşılayabilmek için “İstanbul Okulu – Ecole İstanbul” çatısı altında hazırlıklarımızı ve çalışmalarımızı bu yönde ilerletmeye devam ediyoruz. Online seminerlerimizle, yani webinarlar ile, bu beklentileri daha iyi yönetecek platformlar üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Sosyal medya ise bu teslimatların diğer bir farklı adresi olacak. Web tabanlı simülasyonlu eğitimler ile vaka analizleri ile öğrenme sürecini hızlandırıyoruz. Mobil dünyada zaten misyonumuzun temelinde mobil olmak var.

Soru : Ecole İstanbul yani İstanbul Ekolü / Okulu hangi sorunlara çözüm olarak gelişti?

Cüneyt Dirican: Aslında yola çıkışımız 2 temel noktadan oluştu. Finans Merkezi adayı İstanbul’un niye Avusturya Ekolü, Cambridge, London Business School gibi bir iktisadi ekolü, finans okulu yok diye düşündük. Yine, gelişen teknolojiler ve değişen müşteri ihtiyaçları doğrultusunda eğitim sektöründe de bir dönüşüm ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Fransızca karşılığı “école” olan okul kelimesi ile İstanbul’u da bu ihtiyaçlara bir çözüm olması amacı ile biraraya getirdik. 20 yıllık bir kurumsal hayat birikimiyle, yurtiçi ve yurtdışı deneyimi olan akademik kökenli profesyonel arkadaşlarımızla, bu vizyonu kurumsa  hayata entegre edebilmek için çalışıyoruz.