Kodlama yapmadan yapay zeka geliyor

Sutro isimli girişim, kodlama gerektirmeden yapay zeka destekli uygulama oluşturma imkanı sunacak.

Yapay zeka; arama, bilgi toplama, yaratma, kodlama, veri çözme gibi alanları dönüştürdü, sıra inşaya geldi. Sutro adlı yapay zeka girişimi, web, iOS ve Android için uygulamalar inşa ediyor. Bunu da dakikalar içinde sunuyor. Sutro, yapay zeka uzmanlığıyla, ürün yönetimi, tasarımı, barındırması, derleme ve ölçeklendirme gibi yönlerini otomatize ediyor.

Şirket sahipleri tecrübeli isimler

Şirket, Sphere’ı Twitter’a satan Tomas Halgas tarafından eski Google ve Facebook Yöneticisi Owen Campbell-Moore ile kuruldu. İki kurucu şirketi dönüşümlü olarak yönetti. Halgas, Twitter’dan ayrıldıktan sonra CEO olarak görev yaparken Campbell-Moore, OpenAI’de günlük işine geçti.

Makine öğrenimi ve derleyiciler konusunda deneyimi olan Halgas, Sutro’yu ürün ekibi olarak hayal ediyor. Bu bakış açısı, uygulama oluşturmayı bir web sitesi oluşturmak kadar basit hale getirebilir.

Hem ürün yöneticisi, hem mühendis

GPT’nin gelişmelerini ilgiyle izleyerek, geleceğin bir parçası olacak, dönüştürücü bir şeyin yolda olduğunu fark ettiler. Bir ürün yöneticisi, pazarlamacı, mühendis yerine geçebilecek bir platform hayal ettiler. Öyle ki burada fikrinizi ve hedef pazarınızı sunup ekip ürünü tasarlıyorsunuz. Sonra tasarımı, sunucuları dağıtmak, güvenli sağlamak, analitiği çalışır hale getirmek ve ölçeklendirmek için çalışma başlıyor.

Özellikle on binlerce satır kod içerebilecek bir uygulama inşa etmek söz konusu olduğunda yapay zeka tüm ağır işleri yapabilme kapasitesine sahip değil. Bu yüzden Sutro, uygulamaların web, mobil ve arka ucu inşa etmek için GPT-4 ve kural tabanlı derleyicilerle birleştiriyor. Yapay zeka tarafında, işin çoğu GPT aracılığıyla yönetiliyor, ancak ekip bazı alanlarda açık kaynak modellerini de kullanıyor.

İşi siz verin o yapsın

İstemden sonra, Sutro LLM destekli yapay zekasını kullanarak iOS, Android ve web istemcilerinizi oluşturuyor. Uygulamanın görsel stilini ve uygulamanın işlevi ve tasarımı değiştirilebilecek bir stüdyo araç takımı da bulunuyor. Müşteriler ürünü Sutro’nun ekibiyle birlikte uygulamalarını geliştirmek için çalışabilirler. Proje tamamlandığında, kullanıcılar uygulamayı yayınlayabilir ve gerektiği gibi düzenlemeye, bakım yapmaya ve yükseltmeye devam edebilirler.

Halgas, “Kodlamasız bir platformda genellikle bir şeyi sürükleyip bırakırsınız ve yine de çok düşük seviyededir. Çalışır hale getirmek için hala çok iş var. Biz, başka bir kodlamasız araçtan ziyade tüm geliştirme veya tüm ürün ekibiniz gibi daha çok şeyiz” diyor.

Parası daha belli değil

Yani, kullanıcılar çok fazla çaba harcamadan yüksek seviyede değişiklikler yapabilecek. Örneğin, bir uygulamada gönderilere puanlama eklemesini isteyebilir. Sutro, puanlama özelliğini nereye ekleyeceğini, bir sıralama algoritması getirmeyi veya bu puanların toplanmasını gerçekleştirmeyi bilebilecek. Kullanıcılar ayrıca kendi özel kodlarını, özel bileşenlerini ve özel entegrasyonlarını bu sisteme girebilecekler.

Sutro, uygulama oluşturmanın altında yatan tüm işleri ve barındırmayı üstleniyor. Projenin büyüklüğüne ve karmaşıklığına ve bakım zorluğuna bağlı olarak abonelik temelinde ücret alınıyor. Startup henüz fiyatlandırmasını açıklamıyor. “Bir geliştirme ekibi kiralamak kadar” değil deseler de buradan bir fiyat çıkarmak zor.