Mili Eğitim Bakanlığı çok enteresan bir genelge yayınlayınca akıllara gelen sorular doldu taştı önümüzde. Gazeteden aldığım bu haberi birlikte derinlemesine inceleyelim. Elbette TKNLJ formatında:
- Milli Eğitim Bakanlığı öğrenci ve veli bilgilerine kötü niyetli kişilerin saldırılarını engellemek için okulların kullandığı internet bağlantılarının elden geçirilmesini konsolide edilmesini istedi.
- Daha önce okulların hepsine internet bağlantısının getirilmesi için yazıp çizen, emek veren bir gazeteci olarak yayımlanan haberden her okulda internet olduğunu görmek beni çok mutlu ediyor.
- Bakanlık okulda bulunan ADSL, VDSL, 3G gibi bağlantıların bakanlık isteği ve onayı dışında alınmış olanlarının hepsinin sökülmesini istiyor. Bunu yapmayan herkes hakkında takibat başlatılacak.
- Bakanlık okullara gönderdiği yazıda diyor ki TTVPN kullanacaksın. Eğer aksini yaparsan ben bunu anlarım ve seni ciddi cezalarla karşı karşıya bırakırım.
- Bu yapılan açıklamadan MEB’in her zaman çalıştığı kurumdan alım yapılması gerekliliğini anlıyorum. Daha önce bu kurum Türk Telekom idi. Bu konuda bir gelişme ya da farklılaşma var mı bilmiyorum. Çünkü 2005’ten sonra bildiğimiz bir ihale olmadan girildi bu internet dağıtımına Türk Telekom ile.
- Yine bildiğim kadarıyla Türk Telekom Türkiye’deki on binlerce okula ücretsiz olarak vermiyor interneti.
Umarım olayın içindeki enteresan tarafı herkes anlamıştır. Şu anda okullara internet sadece tek bir firma tarafından sağlanıyor ve aksi durumda müdürlere soruşturma açılacak. O firmanın ihale sonucu oraya gelip gelmediği, fiyatlandırmaların neye göre yapıldığı cevaplanmamış sorular olarak karşımıza çıkıyor.
Kamuoyuna bu haber vasıtasıyla tekrar hatırlatayım istedim…