İngiltere’nin yarısı ajanmış da haberimiz yokmuş. İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre 25 yaş altı gençlerin yüzde 50’si, 45 yaş üstü yetişkinlerin ise yüzde 30’u partnerlerinin e-posta ya da Facebook hesaplarına girdiğini itiraf etti. Göz görmeyince gönül katlanırmış derler ama merak da insanı rahat bırakmıyor ki. Şifresini bile bile nasıl girip de bakılmaz ama öyle değil mi?
Partnerinin şifresini bilen kadınların yüzde 20’si, erkeklerinse yüzde 10’u partnerlerinin hesaplarına gizlice girip karıştırdıklarını itiraf etti. Hal böyle olunca da bilinmeyen bazı gerçekler ortaya çıktığında ortalık karışıyor. Peki buna en güzel çözüm partnerizin şifresini hiç öğrenmemek olmaz mıydı? O zamana kadar güllük gülistanlık yaşıyorken, ne gerek var huzurunuzu kaçırıp, durmadan içinizi kemirmeye.
Ama bu konuda en çok rahat durmayansa yine kadınlar. Partnerlerin hesaplarına gizlice girilmesi doğal olarak tarışmalara da neden oluyor. Kadınların yüzde 15’i, erkeklerinse yüzde 7’si ajanlık yoluyla öğrendikleri bir konudan kavga çıktığını itiraf etti. Peki buradan erkekler güvenmeye daha yatkın ya da kadınlar daha güvenilir gibi bir sonuca varabilir miyiz? Pek sağlıklı bir çıkarım olmaz herhalde. Ama merak konusunun cinsiyetler arasında neden bu kadar fark ettiğini de açıklayacak bir araştırma yapılsa hiç fena olmayacak.
Ayrıca İngilizlerin yüzde 34’ü internette gerçek kimlikleri ile ilgili ufak yalanlar söylediklerini belirtti. Yaş konusu her iki cinsiyet için en çok yalan söylenen konu olurken, daha sonrasında kadınlar kilo, erkekler ise mali durumları ile ilgili yalanlara sıklıkla başvurduklarını belirtti. Yaş grupları olarak bakılacak olursa başka bir şaşırtıcı sonuç ise 25 yaş altı gençlerin internette uydurma oranı yüzde 6 olurken, 25 yaş üstü grubun yüzde 12’si pembe yalanlar söylediklerini belirtti.