Obama’yı seviyorum. ABD başkanı olduğu için veya bilinen tabuları yıkan siyahi başkan olduğu için değil. Adam bilişimi çok iyi yapıyor ve oraya doğru bakan gördüğüm en ufku açık Cumhurbaşkanı.
Bilinen Beyaz Saray konuşma kalıplarının dışına çıkarak yürüyerek içeri giren, elinde iPad tutan ve adını da rahatlıkla söylediği bir konuşma yapmış. Dünya kentlerinde hızlı internet olan yerler var, biz az nüfuslu olmasına rağmen şehirlerimize hızlı internet getiriyoruz diyor. Şu anda yavaş olan şehirleri açık yüreklilikle gösteriyor. Öyle aman bunu söylemeyeyim, saklayayım filan gibi bir derdi yok. Kaldı ki daha başkanlığa geldiği gün bütün ülkede fiberin yaygınlaşması için devletten karşılıksız bir para vermeyi kararlaştırmıştı.
Bir devlet başkanı olarak çıkıp bunlar zehir saçıyor, hakkımızı yiyor, burası örgüt merkezi filan demiyor. Diyor ki bu interneti hızlandırırsak herkesin geliri artar, ülke ekonomisine katkı olur. Hepimizin işi daha iyi ilerler.
Bu devlet başkanını diğer devletlerin örnek alması dileğiyle…