Yaşasın! Güvenli internet 2 yaşında

cocukBu başlık BTK ve TİB’in internet sitesinde yayımlandı. Bize ve çocuklarımıza interneti daha güvenli hale getirdiğini iddia eden sistem bu. Peki nedir güvenli internet? Tamamen bizim kafamızda uydurduğumuz bir kavram bu. Çünkü herkesin sandığı gibi açık saçık sitelerin filtrelendiği bir sistemden bahsetmiyoruz. Zira hükümet ve BTK erotizmi sadece filtrelenmiş olan kullanıcılardan değil, herkesten saklıyor. Zira hükümet 18 yaşını geçmiş herkesin doğal ve daimi hakkı olan şeyleri; anayasayı çiğneme pahasına toplumdan saklamayı hak görüyor kendine. Çünkü hükümetin oy veren devasa kitlesi bunlara bakmadığını söylüyor. Biz buna o kadar çok inanıyoruz ki…

Güvenli internet ile “güvensizi” arasındaki tek fark korsan yazılımların indirildiği siteler. Tabi bunun en olduğunu bilmeyen halkımız, biraz da muhafazakarlığını dışarıya gösteriş yapabilmek için güvenli internet etiketini takıyor kendisine. Bu yüzden 1.6 milyon güvenli internetimiz olmuş. BTK’nın büyük bir başarısı bu.

Kurumun bir diğer büyük başarısı da Twitter ile yaptığı İrlanda toplantısı. Gazetelere orada kapıdan girerken çekilmiş bir fotoğraf paylaşılmış: Bizim Türk bayrağımızı koymuşlar, üstüne Türkçe hoş geldiniz yazmışlar diye sevindirik olmuşuz. Verilen sözler: Türkçe canlı destek hattı, büro açılması ihtimali, mahkeme talep ve önerilerinin incelenmesi…

Bu sözlere sırasıyla bakmak gerekirse: Eğer birinin net bir sorunu olursa işin içine mahkeme ve BTK gibi yavaşlatıcıları sokmayacak, kendi kendine Twitter ile konuşacak. Arada devletin olmadığı yerde sorunlar daha hızlı çözülür.

Twitter’ın Türkiye’de büro açmasıyla giderek şişirilen emlak piyasasını canlandırmaktan öteye bir değişiklik olmayacak bizde. Çünkü zaten bu kurumun vergileri, Türk aracı kurumlar tarafından veriliyordu. Bizimkilerin haberi yoktu.

Mahkeme taleplerinin incelenmesine gelince… Bence bu stratejik bir yanlış. Çünkü biz kararların incelenmesini değil incelenmeden hemen yayından kaldırılmasını istiyoruz. Çünkü biz evrensel hukuk kurallarına göre değil, hükümetin işine geldiği şekliyle mesajların tutulmasını hedefliyoruz. Twitter bünyesinde bulunan insanlar kaldır denen şeyleri okuyunca muhtemelen şoke oluyorlar ve bunu niye kaldırıyoruz diye soruyorlar. Sebep sormak da hükümetimizin alıştığı bir yöntem değil. Çünkü onlar sorgulamadan kendilerine inanan ümmetvari bir yapıya alışmışlar. Biraz sorgulayan ya tokadı yiyor ya da tekmeyi…

Bugün güvenli internet 2 yaşına girdi. Bugün BTK’nın İrlanda ziyareti 40’ın üstünde gazetede iktidarın sunduğu şekliyle kendine yer buldu. Yani hem internetimiz çok güvenli hem de basınımız. Yaşasın güvenli iletişim…